Dagopvang – 2 tot 4 jaar

Kinderdagverblijf Het Sterrenbos biedt voor kinderen van 2 tot 4 jaar kwalitatieve en betrouwbare opvang. Wij bieden u en uw kind een plaats waar uw kind liefdevol en professioneel opgevangen wordt. 

Opvang binnen IKC Het Sterrenbos

Binnen IKC Het Sterrenbos wordt opvang geboden in een horizontale groep, waar kinderen van 2 tot 4 jaar bij elkaar zitten. Er wordt gewerkt met de ontwikkelingsgerichte methode Startblokken. Daarmee weet u als ouder zeker dat uw kind optimaal voorbereid wordt op de overstap naar de basisschool, ook als uw kind uitsluitend gebruik maakt van dagopvang! De overgang van opvang naar onderwijs verloopt soepel doordat uw kind al gewend is aan de omgeving en spelenderwijs kennismaakt met school.

De peutergroep is gevestigd in de directe nabijheid van de kleuterklassen, waarmee intensief wordt samengewerkt. Er is plaats voor maximaal 14 kinderen. Binnen het gebouw kan gebruik worden gemaakt van uitgebreide faciliteiten, zoals de sportzaal, aula, buitenspeelruimte en het naastgelegen park Het Sterrenbos.

 
De peuteropvang van 2 tot 4-jarigen bieden wij zowel als dagopvang (van 7.00 uur tot 18.30 uur) en als gesubsidieerde peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) aan. De tijden zijn dan van 8.30- 11.30 of 13.00-16.00 uur (m.u.v. woensdagmiddag en vrijdagmiddag). We hebben geen slaapgelegenheid voor de kinderen, wel een duidelijk rustmoment in de dagplanning en zo nodig een rustbedje. 

Kinderen onder de 2 jaar kunnen naar het kinderdagverblijf de Zon (Bloemstraat) waar we zeer nauw mee samenwerken. Als kinderen eraan toe zijn om de de overstap te maken, kunnen we dit samen regelen.

Wilt u informatie over de planning, of uw zoon/dochter opgeven, dan kunt u bellen met de afdeling relatiebeheer van Zonnekinderen (tel.  0316-340079).