Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek 2018 start op woensdag 3 oktober. Dit jaar is het thema: Vriendschap, dit sluit precies goed aan bij ons Jeelo-thema: Omgaan met elkaar.  We starten die dag met het nieuwe lied: Kom erbij! van Kinderen voor Kinderen. Op https://www.kinderboekenweek.nl/dans-mee-metkinderen-voor-kinderen/ staat een versie waarin zowel het lied als het dansje wordt aangeleerd.
 
De kinderen van de bovenbouw gaan aan hun maatjesklas een prentenboek voorlezen. Ook mag iedereen zijn/haar lievelingsboek mee naar school nemen om het te promoten aan hun klasgenoten. We zullen extra aandacht  besteden aan het grote belang van lezen en voorlezen.
 
Ook dit jaar organiseert Het Sterrenbos weer de Grote Sterrenbosvoorleeswedstrijd.  De groepen 5 t/m 8 organiseren in hun klas de voorrondes. De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen zich hiervoor opgeven bij hun meester of juf. In de klas mogen ze dan een stukje voorlezen uit hun zelf gekozen boek. De groepswinnaar mag in de aula voorlezen. De kinderen die op de tweede plaats in de klas eindigen, mogen plaats nemen in de jury.
 
 Op vrijdag 12 oktober is de finale van de voorleeswedstrijd in de aula voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8. Wist u dat ieder kind gratis lid kan worden van de bibliotheek?